Název článku je jen drobný popis toho, co jsme zažili se žáky Táborského soukromého gymnázia a Základní školy, během naší cesty především do Švýcarska, poslední den pak i do Francie. Pojďme tedy postupně projít místa, která pak uvidíte na fotkách níže.

Nejprve jsme se zastavili v malém městečku Broc, kde se nachází čokoládovna Maison Cailler, posléze uvidíte záběry z asi nejmalebnějšího městečka Švýcarska – Gruyères, které je proslavené nejen svojí malebností, místním zámkem a krčmou spojenou s tvůrci filmové ságy “Vetřelci”. Záhy se přesuneme do města Vevey, místě, kde v minulosti pobývali např. Dostojevskij, Sienkiewicz nebo Charlie Chaplin.

Druhý švýcarský den jsme začali cestou ke středověkému hradu Chateau de Chillon ležící na skalním ostrohu na břehu Ženevského jezera a prohlídka města Montreux, Lausanne a Ženeva. V té bych se pozastavil nad místní turistickou dominantou – vodotrysk Jet d´Eau, která opravdu stojí za vidění, nejlépe z velkého vyhlídkového kola, které je nedaleko.

Poslední den jsme naplánovali přejezd do Francie, do města Chamonix, střediska zimních sportů, odkud jsme vyjeli lanovkou na vrch Brevent, ležící v nadmořské výšce přes 2500 m n.m. a je z něj výborný výhled na celý protilehlý masiv nejvyšší hory Evropy, Mont Blancu. Také jsme tam zvládli i cestu ke stejnojmennému jezeru Brevent a nakonec i prozkoumali samotné Chamonix.

www.tabsg.cz